Intensiv terapi

Intensiv stamningsterapi arrangeras genom Mottagningen för logopedi och foniatri vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Sahlgrenska i Göteborg.

Intensiv stamningsterapi är rikssjukvård och det fordras specialistvårdsremiss från läkare inom det egna landstinget och remiss från behandlande logoped.

Stamningsterapin finns för barn mellan 9-13 år med föräldrar och för vuxna och pågår i tre perioder à en vecka över ca 6 månader. Man vistas på folkhögskola under terapin.

Arbetsformen är personliga/individuella samtal med logoped och för vuxna även med psykoterapeut, mindre och större gruppsamtal, man arbetar med dramaövningar, muntlig framställning, intervjuer, videoarbete, talteknik, stamningsteknik och rollspel. Man arbetar med sina reaktioner på stamningen, att förändra den, göra den mjukare och lättare både att tala med och lyssna till.

Föräldrarna har föräldragruppsarbete tillsammans med logoped med bl a föreläsningar, diskussioner, samtal och reflektioner för att öka sin kunskap och förståelse för stamning och stamningsproblem.

Själva stamningsterapin är individuellt anpassad till varje deltagare.

Målet med terapin är att man skall kunna säga vad man vill, till vem man vill, när man vill och på ett sätt som man själv trivs med.

Ditt landsting står för alla kostnader förutom sedvanlig behandlingsavgift – högkostnadsskydd gäller.

Kontakta Intensiv stamningsterapis för mer information.

Maria Pihl, samordnare Intensiv stamningsterapi

Intensiv stamningsterapi
Mottagningen för audiologi/logopedi/foniatri
Gröna stråket 11
SU/Sahlgrenska
413 45 Göteborg
tel: 031-342 19 77 (måndagar och tisdagar)
maria.pihl@vgregion.se

Hemsidan

 

2016:

Vuxenterapin ligger: 9-15 april, 20-26 augusti och 20-25 november.

Barnterapin ligger: 16-22 juni, 6-12 augusti och 6-11 november.

Ansökningstiden för 2016 har gått ut, men du kan söka för 2017 redan nu.

Ladda ner brochyrerna för mer information

* Text hämtad från Arbetsmarknadsprojektet och anpassats av Intensivterapins samordnare. Stamningsförbundet varken förespråkar eller motsäger sig någon behandlingsmetod.

Bli medlem du också
Lämna ett bidrag