Stammar du? Du är inte ensam!

Är du en av de cirka 90 000 vuxna människor i Sverige som stammar? Eller har du ett av de 300 000 barn som stammar eller har stammat under någon period i sin barndom? Vi som stammar är kanske fortfarande en tyst grupp i samhället, men med en gemensam röst kan vi ändra på det! 
 

 

Välkommen till oss 

Att vara med i en stamningsförening ger tillfälle att träffa andra med samma erfarenhet, vilket ofta betyder mer än vad man först tror. Medlemskapet och ekonomiskt stöd är också ett tillfälle att stödja vår verksamhet.  


Stamningsförbundet är en politiskt och religiöst obunden organisation som arbetar för att förbättra situationen för personer som stammar, genom att:

•        sprida information om stamning.

•        arbeta funktionshinderpolitiskt för att personer som stammar ska bli fullt delaktiga i samhället.

•        stödja stammande personer som vill förbättra sin kommunikationsförmåga.

•        erbjuda mötesplatser och nätverk för personer som stammar och andra intresserade.

•        främja de lokala stamningsföreningarna. 


Bakgrund

Redan på 1950-talet bildades den första stamningsföreningen i Stockholm. Så småningom bildades fler stamningsföreningar ute i landet och år 1977 sammanslöt sig dessa till Sveriges Stamningsföreningars Riksförbund (SSR). I 2008 beslöt förbundsmötet att byta namn till det enklare namnet Stamningsförbundet. Mer om vår förbundshistorik kan du läsa här. 

Vilken anledning du än har så är du alltid välkommen till oss!

Mer om Stamningsförbundet

Mer om lokalföreningarna

Vill du veta mer om stamning, vår verksamhet, vårt informationsmaterial och våra medlemsföreningar, bläddra igenom våra sidor och/eller kontakta oss  

Vår broschyr kan ni ladda ner här.

Bli medlem du också
Lämna ett bidrag