Barnläger 2011

Detta läger varade i tre dagar. Det började fredagen den 4 mars till söndagen den 6 mars.

Jag, Sovada, och min son Albin åkte dit från Lidköping tillsammans med Jonathan och hans pappa Henrik. När vi kom fram till denna ståtliga byggnad mötte Kim upp oss. Vi fick våra nycklar. Vi träffade även Jim från Dotorea som Albin längtat efter ända sedan vårt första läger på Gotland. Det var ett kärt återseense. Maten serverades kl 17.30. Vi åt oss proppmätts, vilket vi var under hela lägertiden. Efter maten lekte vi namnlekar och därefter gick vi en rolig tipspromenad med finfina priser. Barnen fick varsin liten ficklampa att lysa med. När vi kom tillbaka fikade vi jättegott. Sedan gick vi tillbaka till våra rum och vilade. Det väntar mer överraskningar imorgon. Bland annat en HEMLIG utflykt!

Efter en natts sömn med dånande fläktar och ”Gunnels snarkande” gick vi till matsalen och åt en härlig frukost. Sedan kom några ungdomar och spelade in lite av vad barnen och även vad vi vuxna pratade om. Sedan fick vi god fika igen. Kims dotter Sofie kom även hon och berättade lite om sig själv för oss föräldrar. Sedan blev det dax för den hemliga utflykten. Det blev en resa till Universeum. Kim, Anita, Sofie och Jon tog med barnen dit vilket blev mycket uppskattat Vi föräldrar var kvar i samlingssalen och pratade om våra barns stamning och hur vi upplever olika situationer i vardagen. Det blev både lite skratt och lite tårar emellanåt. Vi mötte upp barnen och sedan var det åter dax för middag. Tacobuffén var framdukad. Helt underbart tyckte både föräldrar och barn. Glass och hemgjorda maränger var det till efterrätt. Supergott!!!

På kvällen var det dax för en helt fantastisk Michael Jackson-show. På den hade vår kompis en väldigt bra och passande kommentar: Det var det bästa han sett på 20 år. Väldigt bra sagt av en 12-åring, tyckte vi. :-)

På söndagen var det dax för hemfärd. Det hinner hända otroligt mycket på dessa dagar. De här lägren. Jag och Albin har bara hunnit vara med på två (än så länge) är helt klart värda att åka på med sin barn. Barnen får komma ut och träffa många härliga kamrater. Föräldrarna får också sitt. Man får träffa andra i samma situationer och utbyta tankar och erfarenheter. Helt klart värt att åka på dessa läger. Vad väntar ni på? Jag och Albin längtar redan till nästa läger i Visby. Hoppas vi ses där?

Sovada Ljungström, Skaraborgs stamningsförening

Bli medlem du också
Lämna ett bidrag