Barnläger 2014

Föräldrabarnläger i Västerås - En långhelg fylld av glädje och erfarenhetsutbyte

Stamningsförbundets läger för barn och föräldrar har blivit lite av en tradition. Detta år ägde första lägret rum i Västerås. Här berttar en av deltagarna, Lotta Rosander, om sina upplevelser av lägret.

Äntligen var dagen för lägret kommen. Jag vaknade 6:30 av att mina två pågar stökade runt på nedervåningen, och när jag lyssnat en stund så insåg jag att de var i full fart med att packa ner det sista inför tågresan mot Västerås! Både Emil och Axel hade längtat länge efter lägret. Emil som var med på lägret på Gotland i somras längtade efter att träffa goda vänner igen, och Axel såg fram emot att möta nya vänner.

Vi startade resan med buss mot Malmö och sedan väntade några timmars tågresa till Linköping, där vi bytte tåg, och ytterligare några timmar innan vi slutligen hoppade av i Västerås. Vi dök in i en taxi och strax därefter var vi framme vid Quality Hotell där lägerledarna mötte oss i lobbyn med stora kramar.

En välkomnade start

Vi hann knappt upp på rummet förrän pågarna sprang ner till lobbyn igen för att se om några kompisar kommit ännu. Själv ville jag ju fräscha upp mig efter resan! När jag kom ner en stund senare möttes jag av sprudlande glada pågar och resten av helgens deltagare. Det var verkligen kul att träffa gamla vänner från Gotlandslägret igen. Och förstås alla andra!

Lägret inleddes med god middag på hotellet, där vi fick en privat matsal i restaurangen. Två långbord stod dukade och de första barnen slog sig snabbt ned vid det ena och stoppade alla vuxna som eventuellt ville sätta sig där med orden ”nej, det här är barnbordet”.  Det tog inte många minuter innan det pratades och skrattades vid barnens bord!

Efter middagen samlades vi i ett konferensrum för lite lek och information, och sedan stod tipsrunda på schemat.  Det var minst lika svårt att hitta alla frågor som att svara på dem!

En intensiv och lärorik lördag

På lördagen serverades en storartad frukostbuffé, och sedan tog ledarna med sig barnen på sitt håll för olika aktiviteter, medan vi föräldrar tillsammans med de två medverkande logopederna diskuterade stamning i allmänhet och stamning i synnerhet för våra barn.

Vi sammanstrålade med barnen för en smarrig lunch, innan barnen for iväg på sin hemliga utflykt som visade sig vara en spännande guidad tur på friluftsmuséet. Vi föräldrar fortsatte prata med logopederna. Det var väldigt givande att få tid att diskutera med andra föräldrar, även om våra barn alla är olika så har de stamningen gemensamt, och det är skönt att få prata med någon annan som vet hur det är.

Ytterligare en god middag serverades i vår egen matsal, och efter maten samlades vi igen för lite lekar i konferensrummet. Plötsligt hördes musik och ett gäng pirater stormade in i rummet till barnens stora glädje! Piraterna behövde hjälp att hitta en skatt, och lyckligtvis fanns det många pirataspiranter som kunde hjälpa dem med skattjakten.

Kvällen avslutades sedan med trevligt samkväm och underhållning av de sjungande piraterna,  medan barnen åt upp den funna skatten.

Liten som stor var nöjd

Söndagen startade med frukost innan vi samlades för lite mer lek och skratt. Barnen stannade sedan kvar med ledarna och ritade sin stamning och tittade på film, medan vi föräldrar fortsatte att prata med logopederna, som gav oss många bra tankar att ta med oss. Vi avslutade sedan med ännu en god lunch innan det var dags att bege sig hemåt igen.

Det var två trötta men nöjda killar, och en lika trött och nöjd mamma, som sjönk ner i tågsätena på väg söderut efter en helg fylld av skratt och gemenskap; alla tre med siktet inställt på sommarens familjeläger på Gotland!

Av: Lotta Rosander 


Äntligen började lägret. Det var så himla roligt för vi hittade på jättemycket. Jag fick träffa gamla vänner från Gotland och nya. Jag lärde känna vuxna också. Jag rekommenderar verkligen det. När jag kom hem önskade jag att jag var kvar i Västerås. Vi gick på en gammal bondgård.

Av: Emil Rosander

Bli medlem du också
Lämna ett bidrag