Familjeläger 2012

Familjeläger i Visby - vilken cirkus! 140 sorters glass!!!
 

Efter den goda middagen bussades vi ner till Glassmagasinet vid hamnen där det bjöds på glass. Vi fick välja på en, två eller tre kulor och därefter på 140 sorters glass De svävar ju!!! Ingen kunde hur de gjorde. Bara ana... = mums, en svårt att välja. Efter glassen fick vi en guidning av familjen Renard. Vi gick genom Almedalen, innerstaden och upp till Stora torget, vidare ut mot Österport och tillbaka till lägenheterna på Volontärsgatan. Det var sen kväll när vi kom hem och vi stöp bokstavligen talat i sängen.

Succé för cirkusskola i Anga

Andra dagen åt vi frukost. Därefter bussades våra barn iväg till en utflykt med Kim, Marie och Suzy. Barnen fick gå på museum och lyssna på spökhistorier, åka Lilleputt tåget och äta på Mc Donalds. Föräldrarna samlades i samlingslokalen och pratade om stamning. Efter en sommarlunch återförenades vi med barnen och åkte ut från Visby på en hemlig utflykt till Anga. Den hemliga utflykten var att barnen skulle få lära sig cirkustricks på en riktig cirkusskola, som drevs av Wolfgang Weiser och hans fru Anna. På plats fanns också två av deras fem begåvade barn. Cirkusskolan blev en sådan succé att Kim lovade att boka in ett besök till nästa år igen. På kvällen gick vi tipspromenad och lekte i en närbelägen park. Sedan åkte hälften och tog ett kvällsdopp, även om det var kallt. Sol och bad på Snäckstranden och upplevelser på medeltidsmarknaden.

Tredje dagen var vi lediga hela förmiddagen. Då åkte de flesta av oss till Snäckstranden och solade och badade. Gotland bjöd på sin bästa sida. De stora barnen simmade ut till en stor flotte. Några barn höll sig närmare stranden. En del av oss vuxna var badkrukor och höll oss mest på filten. Vid lunchen sammanstrålade vi alla på nytt och lät oss bjudas på en härlig sommarbuffé av Marie och Kim. Efter lunchen provade vi ut medeltidskläder som pappa Johan
och Adam hade med sig för utlåning (tack det var uppskattat). Därefter gick vi ner till medeltidsmarknadens
första dag. Jag fick i uppdrag att sammanfatta familjelägret på Gotland – Visby 2-6 augusti. Ingen enkel match eftersom vi varit med om så mycket roligt, men ett försök är alltid bättre än inget alls - precis som det är med stamningen.

Sara är en riktig cirkusartist!

Stämingen var god! Vid femtiden åkte vi och åt på restaurangen och sedan vidare till medeltidsmarknaden igen. Vid Strandpromenaden samlades vi vid stranden för invigningsmusik och uppträdanden. Alla åkte hem när de själva ville, en del stannade till kl 22 och såg på när de sköt pilar mot solnedgången. Visby är redan bokat för nästa år! Fjärde dagen blev det bråttom att packa och ha väskorna färdiga. Disken skulle diskas och soporna slängas. Sedan åt vi en sista frukost tillsammans och därefter lämnade vi in lägenhetsnycklarna till Kim. Så var det dags att ta farväl och åka hemåt.


”Borta bra, men hemma bäst” sade Sara när vi satt på Volontärsgatan och väntade på Kim. ”Nästa år ska jag hit igen, även om du och pappa inte följer med. Då kan jag bo hos Marie och Kim istället”. Jag kunde inte annat än att hålla med. Det kändes vemodigt, men ändå ganska lagom att åka hem. Att komma hit igen, ja det kändes inte heller som någon tveksamhet, så när Kim släppte av oss vid färjeläget sa vi; boka in oss till nästa år igen! 

Vem kan anmäla sig?

Jag som stammande mamma åkte med min dotter Sara på 7 år. På lägret handlar det om att ha roligt, att låta barnen leka och träffa andra barn som stammar. Lägret ger också barnen en chans att ta med sig ickestammande syskon och ge dem en ny bild av stamningen. Vuxna kan i sin tur träffa andra vuxna och prata om stamningen. Familjeläger på Gotland – det verkar kanske som en rolig idé för dig och din familj också? Allt händer fredag till måndag i vecka 31-32,
i anslutning till medeltidsveckan. Passa på att träffa barn och vuxna som stammar tillsammans med din familj. Känslan av att inte vara ensam i världen är obeskrivlig. Om du har ett barn som stammar kan du försöka få bidrag från din lokala Stamningsförening till resan (för du är väl eller ska väl bli medlem i Stamningsförbundet?).

Tack till alla! Tänk så roligt vi haft! Stamningen är vår gemensamma nämnare och det vanliga, icke stamningen=
det ovanliga. Alla stammar olika – mycket eller lite. Här behöver ingen förklara eller fundera – det finns tid att lyssna. Stamningen är inte så märkvärdig – här är jag och det finns så mycket mer av mig som du måste lära känna! Stora kramar till alla som deltog på lägret och en extra kram till alla härliga barn; Valerij, Veronika och Linnea, Moltas, Adam, Alexander och Kevin, Benjamin och Elias, Axel, Anna och Arvid, Albin och Alma. Särskilt tack till Kim och ledarna som gjorde lägret (nr 23 i ordningen) möjligt och som sprider glädje till så många stammande barn runt om i
vårt avlånga land. Sluta aldrig prata och ge aldrig upp!

Hälsningar mamma Åsa och Sara

Bli medlem du också
Lämna ett bidrag