Europeiskt ungdomsläger 2009

 

Är nyligen hemkommen från en ungdomsvecka i Giggleswick och tänkte berätta hur det har varit!

 

Kan bara börja med att säga att det har varit något av det bästa jag har gjort hittills! I skrivande stund är jag precis hemkommen från Köpenhamn, där jag har varit på överraskningsfest hos Rikke som fyllde 18, med Klaus som jag träffade för första gången för nästan precis en månad sedan i Giggleswick! Tänkte berätta hur det var att komma till ELSA i Giggleswick. Jag mötte upp Andrea på Manchester airport. Sen tog vi tåget till Giggleswick genom den sköna landsbygden.

Vi fick börja med att presentera oss. Jag kan erkänna att vi alla var nervösa! Spänningen släppte väldigt snabbt på kvällen när vi hade checkat in och hälsat på alla. Det som gjorde denna resa så himla bra var ledarna, Anita, Edwin, Richard, Bob och Gouda. Ni var fantastiska utan er hade den aldrig kunnat genomföras. Anita, som jag träffade i Göteborg för ett år sen, har ett enormt intresse som smittar av sig på oss andra, trollkarlen Bob, en galen människa utav världsklass, Gouda med sina roliga dramaövningar och sist men inte minst Richard du satt uppe med oss hela natten och var både vår paparazzi, DJ och bartender, hoppas du fick sova ut. Alla ni har gjort mig till en annan människa . Ni är inspirationen, fortsätt med det ni görJ!

Vi hade många workshops varenda dag vilket innebar mycket jobb och slit, men kul hade vi. Vi fick lära oss att kroppsspråket kan vara så viktigt och att vi kan allt, om vi bara tror på oss själva. Vi fick ligga på en spikmatta vilket jag aldrig provat på förut, kasta med diablos och lära oss att enormt mycket beror på hur vi gör olika saker! Vi fick besöka en grotta utanför Giggleswick där vi fick se prov på brittisk humor. En snoppliknande stenformation beskrevs på en skylt som ett huvud av en domare:). Vi har även fått lära oss hel del om männskliga rättigheter och citatet: You can be whatever you want to be you can do whatever you want to do. Kvällarna blev ett förgyllt minne med fest och skoj, dock lite sömn!

Vi är 1% av världens befolkning som stammar, en fjärdedel är tjejer och på denna träff var vi uppåt 30 personer mellan 18-26 år, lika många tjejer som killar. Det är unikt att få möjlighet att träffa alla dessa unga människor på en och samma plats. När jag pratat med mina nya vänner från ELSA säger vi alla samma sak, vi vill tillbaka så himla gärna. Min egen beskrivning från veckan på ELSA är att det var en fantastisk fristad förr oss som stammar. Alla förstår dig, alla lyssnar och alla blir bemötta på samma sätt, lovely! Om jag får chansen att åka på detta igen tvekar jag inte en sekund.

 

 

Jens Andersson

 

 

Bli medlem du också
Lämna ett bidrag