Ungdomshelg Göteborg

UNGDOMSHELG I GÖTEBORG 21-23 SEPTEMBER

Vi planerar att hålla en ungdomshelg i Göteborg för ungdomar som stammar! Är du i åldern 13-25 år och vill träffa andra som stammar? Titta hit! 

Den 21-23 SEPTEMBER 2018 planeras en fullspäckad helg med roliga aktiviteter för att ungdomar som stammar ska kunna träffas. Tanken med Göteborgshelgen är att ytterligare stärka den fina gemenskapen som finns bland unga som stammar i Sverige och ge möjlighet för dem ungdomar som ännu inte upptäckt den att få vara med. Helgen riktar sig mot ungdomar i åldern 13–25 år, men vid mån av plats kan vi ta in äldre.

Vi planerar att hålla till på Kvibergs Vandrarhem & Stugby, tio minuter ifrån Göteborgs centralstation.

Deltagaravgiften ligger på 400 kronor.

Mer och detaljerad information går ut till dem som anmält sig. Sista anmälningsdag är 21 augusti till ungdom@stamning.se.

Ledare för lägret är Natasja Dahlmann, ungdomsansvarig, Anders Tellné, tidigare ungdomsansvarig och mångårig lägerledare, samt Andrea Stéen som brinner för stamningsfrågor.

För mer information, frågor, funderingar och anmälan kontakta

Natasja Dahlmann på ungdom@stamning.seAnders Tellné, 0767785049 samt Andrea Steen, 076-5527534.

 

Vi ses i Götet!

/ Natasja, Anders och Andrea
Stamningsförbundet

 

 


Rapport från Göteborgshelgen 2013
 

Helgen innan Internationella Stamningsdagen, 18-20 oktober, samlades 10 ungdomar från Stamningsförbundet på en lägergård på Björkö, precis utanför Göteborg, för det första ungdomslägret i Stamningsförbundets nya satsning. Efter lite inledande logistikstrul med tågförseningar, nyckelstrul och något komplicerad kollektivtrafikrutt ut till gården kunde vi alla till slut samlas på fredag kväll för att äta pastasallad (finns det någon bättre första middag på ett läger?).

På fredagskvällen spelades det spel, gamla vänner spenderade tid tillsammans och nya bekantskaper skapades. När det blev läggdags så fick jag användning av sagan om de tre kattungarna Nisse, Nisse och Nisse när en av deltagarna efterfrågade en saga. Att det var en spöksaga som efterfrågades och inte en saga om tre kattungar som är ute på promenad behöver vi inte lägga så stor vikt vid!

Lördagen började (efter frukosten så klart) med lekar som ledde till Något trötta efter en lång lördagskväll tog vi oss alla upp på söndag många skratt och, enligt min helt opartiska bedömning som ledare, bidrog till den goda stämning och gemenskap som genomsyrade hela lägret.

Efter att ha fått lite frisk luft och lekt av oss lite så följde två gruppdiskussionspass. Det första hand lade om stamning kopplat till arbete och skola, medan det andra lade fokus på kärlek och andra sociala relationer. Likt samtalsgrupperna på Härnösandslägret så var gruppdiskussionerna väldigt uppskattade och jag tror att alla fick ett antal nya perspektiv på de där frågorna som du ofta tänker på men sällan kommer fram till något svar på.

Efter en lång dag av lek och prat blev det grillkväll (korv och bröd, vad annars?). När västkustkvällen blev för kall flyttade vi alla in i stugan igen och spelade spel och pratade. Vi hann bland annat med ett monsterparti av Yatzy med hela nio spelare, det tog säkert en timme!

Något trötta efter en lång lördagskväll tog vi oss alla upp på söndagmorgon för frukost följt av två rollspelsövningar. I den första övningen använde vi oss av ett arbetsintervjuscenario och den andra övningen gick under namnet ”stör en främling” där de som ville fick stoppa andra deltagare eller ledare när de gick runt i stugan för att ställa en fråga, försöka få dem att ge pengar till ett gott ändamål eller vad man än kom på för något. Efter att vi hade hjälpts åt att städa gården återstod inte mer än att ta farväl med hjälp av en kramring och ”vågen” när deltagarna lämnade gården. Eller, förresten, några saker återstod faktiskt. Jag skulle skriva den här artikeln och jag ska självklart passa på att än en gång tacka alla deltagare och ledare för att ni kom, bjöd på er själva och gjorde lägret precis så bra som ett läger ska vara!

Av: Simon Klein

Bli medlem du också
Lämna ett bidrag