Ungdomshelg Stockholm

Lyckad premiär för ungdomshelg i Stockholms skärgård

Under 2013 introducerades ett nygammalt koncept för de ungdomar som är medlemmar i Stamningsförbundet. Under en helg hölls då en ungdomskonferens i Göteborg, där ungdomarna fick träffas, umgås och prata stamning. Det var bara början, och i år blev det Stockholms tur. 25-27 april 2014 var det dags för en liknande helg på Värmdö i Stockholms skärgård. Helgen leddes av logopedstudenterna Alexandra Carlstrand och Jack Kruse från Stamningsförbundets styrelse,  logopeden Ronie Saleh från Stockholms Stamningsförening, samt av Johan Jarl från Stamningsförbundets kansli.

Det kom deltagare från flera olika delar av Sverige, och förutom god mat och socialt umgänge hölls diskussionsgrupper där deltagarna tillsammans med ledarna bollade tankar och funderingar kring ämnen som stamning och jobbsökande och stamning och relationer.

Dessa ungdomshelger är att betrakta som ett komplement till det stora lägret i Härnösand för ungdomar som stammar. Här får ungdomarna en chans att återses, samt träffa en och annan ny bekant.

Av: Johan Jarl


Elaine Corter var en av deltagarna under helgen. Hon beskriver upplevelsen på följande sätt:

Min helg i Stockholm var den roligaste på länge, eftersom man träffade kompisar som man annars inte träffar så ofta. Den var också lärorik, och vi hade roliga aktiviteter. Man får träna sig på att omvandla sin stamning från ovän till vän, man får självförtroende och vågar ta för sig och tro på sig själv. Du kan förändra stamningen till en gåva ifall du tillåter den till att bli det. Ingen av oss ville att helgen skulle ta slut. På återseende! 

Bli medlem du också
Lämna ett bidrag